Díjaink

Minőség, szakértelem, garancia

Az Építőipari Nívódíj a hazai építőipari szektor legrangosabb díja. Az építményeket komplex módon értékelik, amelyben szerepet kap az általános építészeti és műszaki megoldások mellett a megvalósítás műszaki-technikai színvonala, valamint a beruházó, tervező és kivitelező közötti összhang minősége.

2018. évi Építőipari Nívódíjban részesült

Komplex infrastrukturális létesítmény kategóriában

Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő infrastrukturális továbbfejlesztése (Győr és Gönyű)

Építtető: Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Győr)

Tervező:  SBS KOMIR Mérnöki Szolgáltató Kft. (Budapest)

Generálkivitelező: Kikötő Konzorcium (A-HÍD Zrt. – Mészáros és Mészáros Kft. – Swietelsky Vasúttechnika Kft.)

Lebonyolító: EUROUT Mérnöki Tanácsadó Szervező és Kereskedelmi Kft. (Budapest)

Alvállalkozó: Hídtechnika Kft. (Budapest)

Alvállalkozó: Normálnyomtáv Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Szigetszentmiklós-Lakihegy)

A dunai kikötő fejlesztését célzó – 2013 – 2017 között megvalósult – projekt jó példája annak, hogyan lehet egy rendkívül összetett, az építőipar szinte valamennyi szegmensét felvonultató, sokszereplős beruházást, amelyik ugyanazon a munkaterületen, a ráépülő másik beruházással párhuzamosan zajlott, sikeresen lebonyolítani. Megépült a rakpart a darupályával, utakkal, vasúttal, közművekkel, zöldterminállal. Mederkotrással bővült a víziút. Elkészült a kezelőépület. A projekt résztvevői és a tervezés, kivitelezés során érintett szervezetek konstruktív együttműködése tette lehetővé, hogy számos előre nem látható akadály ellenére a munka határidőre, a műszaki követelményekben foglaltaknak maradéktalanul eleget téve elkészült. A projekt, illetve a kikötői infrastruktúra szempontjából legjelentősebb eredmény az intermodalitás biztosítása volt, amellyel lehetővé vált a közút, vasút és víziút összekapcsolása, és a közlekedési módok között az áruk szabad átrakási lehetőségének biztosítása.

2015. évi Építőipari Nívódíjban részesült

A felcsúti Pancho Aréna labdarúgó stadion

építtető: A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány 

generálkivitelező: Mészáros és Mészáros Kft. Felcsút  

tervező: Doparum Építész Tervező Kft. Budapest
alvállalkozó: Sokon Kft. Agárd

alvállalkozó: System Novum Innovatív Kft. Budapest  

A mai hazai labdarúgás utánpótlásának fellegvára a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia. Az Akadémia épületét még maga Makovecz Imre tervezte, de az NB I.-es csapat stadionjának tervezése már tanítványaira maradt. A 3200 főt befogadó, az UEFA III. kategóriájának is megfelelő aréna a kortárs stadion építészet racionális irányzata mellett, híven a magyar organikus építészeti tradíciókhoz, olyan alternatívát mutat, mely bátran nyúl a különleges formákhoz és szerkezetekhez.