Mészáros és Mészáros Zrt.

Projektjeink

Cégünk működésének ideje alatt több száz befejezett projektet tudhat maga mögött.

Jelenleg is számos beruházáson dolgoznak munkatársaink országszerte.

Futó projektjeink

Jelenleg is futó projektjeink az alábbiakban tekinthetőek meg.

Észak-Magyarországi szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 15. (ÉMO 15)

Projekt: Tarnaméra központú agglomerációban szennyvíztisztító telep és csatornahálózat fejlesztésének FIDIC SÁRGA Könyv szerinti tervezése és kivitelezése

Projekt rövid leírása: Tarnaméra, Boconád és Nagyfüged települések csatornahálózatának kiépítése, valamint az összegyűjtött szennyvíz tisztítása a tervezett közös szennyvíztisztító telepen. Teljes vagy részleges magas- és mélyépítési munka.

Érintett települések: Boconád, Nagyfüged, Tarnaméra

Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója (KKÁT) III. ütem 3. fázis építése

Projekt: Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója (KKÁT) III. ütem 3. fázis építése

Projekt rövid leírása:

A KKÁT III/3. egy négykamrás tárolómodul szellőzőkürtőkkel és betöltő csarnokkal. A tároló létesítmény feladata a Paksi Atomerőmű reaktoraiból származó kiégett fűtőelem kazetták átmeneti tárolása.  A jelenleg épülő modul 2812 db kazetta fogadására lesz alkalmas. A KKÁT egy 986 négyzetméteres, talajvízszigeteléssel ellátott, helyenként 1,8 méter vastag radiológiai árnyékolás követelményeinek megfelelő határoló falakkal ellátott 28 méter magas épület lesz. A létesítmény mintegy 1.000 tonna betonacélt és 5.000 m3 betont fog tartalmazni. Az épület alkalmas a szeizmikus igénybevételek felvételére, kiépítésre kerül benne a sugárzás ellenőrző rendszer, valamint a NAÜ (Nemzetközi Atomenergia Ügynökség) folyamatos megfigyelési lehetősége.

Befejezett Projektjeink:

Befejezett projektjeink az alábbiakban tekinthetők meg.

Mosoni-Duna torkolati szakaszának vízszint rehabilitációja

Projekt: „Mosoni-Duna torkolati szakaszának vízszint rehabilitációja” című, KEHOP-1.3.0-15-2016-00012 azonosítószámú projekt

Projekt rövid leírása: Elsőrendű feladat a Duna vízszintsüllyedésének hatására a Mosoni-Duna lesüllyedt kis- és közepes vízszintjeinek visszaállítása, a Duna megtámasztó hatásának megfelelő torkolati vízszint visszaállítása. A kis- és közepes vízszintek visszaállításával lehetővé válik a vizes élőhelyek rehabilitációja, a hajózás biztosítása, a győri városkép javítása, a „Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitációja” és a „Szigetközi mentett oldali és hullámtéri vízpótló rendszer ökológiai célú továbbfejlesztése” tárgyú projektek céljainak maradéktalan teljesülése. A projekt részét képező torkolati műtárgy megépítésével, mely árvízkapuként is funkcionál, a vízszint rehabilitáció hatásterületén az árvízvédelmi biztonság javul. A beruházás járulékos eredményeként a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő medencés kikötővé válik.

Észak- és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés

Projekt: Az „Észak- és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 

Projekt rövid leírása: Szennyvízcsatornahálózat építése Almásfüzitő, Dunaalmás és Neszmély településeken, műszaki ellenőri tevékenység elvégzése.

Észak-Magyarországi szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 10. (ÉMO 10)

Projekt: Ózd településen megvalósítandó csatornahálózat fejlesztésének FIDIC SÁRGA Könyv szerinti tervezése és kivitelezése

Projekt rövid leírása: Ózd Város külső településrészeinek szennyvízcsatornával és szennyvízelvezetéssel való ellátása

Érintett települések: Ózd

Észak-Magyarországi ivóvízminőség-javító program 1. (ÉMO 1)

Projekt: Farmos, Gönc, Ráckeve, Tápiószele településeken megvalósítandó ivóvízminőség – javító program FIDIC Sárga Könyv szerinti tervezése és kivitelezése

Projekt rövid leírása: Farmos, Ráckeve, Tápiószele: vízkezelő berendezés létesítése, hálózatmosatás. Gönc: új vízvezetékek építésére (töltő-, fogyasztó-, túlfolyó- és ürítő vezetékek megépítésére, valamint a vízhálózat több pontján körvezetékek kiépítésére van szükség.

Érintett települések: Farmos, Gönc, Ráckeve, Tápiószele.

Ercsi elágazás- Pusztaszabolcs vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítményeinek korszerűsítése

Projekt: A Százhalombatta – Ercsi elágazás, illetve Ercsi elágazás – Pusztaszabolcs vonalszakaszok vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése, a felsővezeték hálózatának építéséhez szükséges oszlopállítási feladat elvégzése.

Projekt rövid leírása: A Százhalombatta -Pusztaszabolcs vonalszakasz korszerűsítése két projektrészből áll: Százhalombatta (bez.) – Ercsi elágazás (bez.) vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítményeinek korszerűsítése, valamint az Ercsi elágazás (kiz.) – Pusztaszabolcs (bez.) vasúti vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítményeinek korszerűsítése.

Komárom-Komárno határon átívelő Duna-híd magyar oldali útcsatlakozásának kivitelezési munkái

Projekt: Komárom-Komárno határon átívelő Duna-híd magyar oldali útcsatlakozásának kivitelezése

Projekt rövid leírása: A Komárom és Komárno közötti hídon átvezető útszakasz a magyar oldalon az 1-es főutat köti össze a szlovákiai 63-as számú főúttal. Egy 600 méteres, egy (acél)pilonos, ferdekábeles Duna-híd megépítése.

Állami árvízvédelmi művek állékonyságának, védképességének helyreállítása

Projekt: Állami árvízvédelmi művek állékonyságának, védképességének helyreállítása a 2013. évi őszi felülvizsgálat eredményeként meghatározottak szerint.

A projekt rövid leírása: A projekt célja a védképesség helyreállítása az I. rendű árvízvédelmi fővédvonalakon, a 2013. évi őszi felülvizsgálatokon tapasztaltak és az elmúlt években levonuló árvizek alakalmával regisztrált árvízi jelenségek alapján. A projekt eredményeként az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén kerülnek megerősítésre árvízvédelmi védvonalak.

Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő infrastrukturális továbbfejlesztése

Projekt: A Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő infrastrukturális továbbfejlesztése, megvalósításához szükséges kiviteli tervek elkészítése és építési munkák elvégzése.

Projekt rövid leírása: A projekt keretében megvalósult 5 függőleges partfalas hajóállás – ebből a H4 hajó-szervízállásként (zöldterminálként) – került kialakításra és a mögöttes területek infrastrukturális ellátása is (út, vasút, közművek, zöldterminál).

A 47. sz. főút Hódmezővásárhely elkerülő szakasz és a hozzá kapcsolódó létesítmények kiviteli terveinek elkészítése, engedélyeztetése és kivitelezési munkáinak elvégzése

Projekt: A 47. sz. főút Hódmezővásárhely elkerülő szakaszának kivitelezési munkáinak elvégzése.

Projekt rövid leírása: A 47. sz. főút Hódmezővásárhely elkerülő szakasz és a hozzá kapcsolódó létesítmények kiviteli terveinek elkészítése, engedélyeztetése és kivitelezési munkáinak elvégzése.

Tápiómenti Régió Szennyvízelvezetése és Szennyvíztisztítása projekt Mérnöki és Műszaki Felügyeleti munkáinak ellátása

Projekt: Tápiómenti Régió Szennyvízelvezetése és Szennyvíztisztítása 

Projekt rövid leírása: a beruházásban érintett települések: Nagykáta, Szentlőrinckáta, Jászfelsőszentgyörgy, Szentmártonkáta Tóalmás települések közigazgatási területei.

Árvízvédelmi védvonalak mértékadó árvízszintre történő kiépítése, védvonalak terhelésének csökkentése a Felső-Tiszán, Tivadari híd feletti szakaszon

Projekt: „Árvízvédelmi védvonalak mértékadó árvízszintre történő kiépítése, védvonalak terhelésének csökkentése a Felső-Tiszán, Tivadari híd feletti szakaszon” című, KEHOP-1.4.0-15-2015-00006 azonosító számú projekt

Projekt rövid leírása: A projekt közös ajánlattevői: KE-VÍZ 21 Zrt., KÖTIVIÉP’B Kft., Betonútépítő Zrt., Mészáros és Mészáros Kft.

Mészáros és Mészáros Kft. munkarésze:
Tisza bal parti töltésfejlesztés a
143 + 258 – 149 + 500 tkm szelvények között
Palád-Csécsei főcsatorna torkolati zsilip átépítése
Tiszabecsi gátőrtelep és védelmi központ korszerűsítése
Milota-felső partbiztosítás rekonstrukciós munkái
KTV és optikai helyi hálózat

Békés Megyei ivóvízminőség-javító program

Projekt: Békés Megyei ivóvízjavító program_KEOP-1.30_09-11-2012-0009

Projekt rövid leírása: A projektet Békés Megyei Önkormányzatok Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulásának megbízásából a Duna Aszfalt Kft., Mészáros és Mészáros Kft., BékésDrén Kft. konzorciuma nyerte. A beruházás eredményeként hatvanhat település, mintegy 300 ezer lakosra számára biztosított az egészséges, az Európai Közösség irányelveinek is megfelelő ivóvíz. Az fejlesztési munkálatok során két térségi vízellátó rendszert, az orosházit és a közép-békésit, közös irányítástechnológiával kapcsolódott össze. A beruházás megvalósulása során, új gerincvezetékek, hálózatok, vízkitermelő telepek és kutak épültek, ehhez 316 kilométernyi távvezetéket lefektetéséhez volt szükség. Megújult továbbá 85 kilométernyi ivóvízvezeték, 597 mosatóakna, valamint beépítésre került 604 tűzcsap, illetve 8327 házi bekötés cseréje is megtörtént. _